Curnê Reş'te seçim çalışması aralıksız sürüyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran'da yenilenecek seçimler için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

SEÇİM ÇALIŞMASI

Curnê Reş Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş ile DEM Parti miletvikili mahmut Dindar’ın içinde yer aldığı heyet, Qavallî (Aydınlık), Söğütlü ve Poro (Yakınyurt) kırsal mahallelerinde yaşayan halkı ziyaret etti.  31 Mart’ta yapılan seçimde kazandıklarını hatırlatatan Dindar, "Bir kez daha kazanmak için kapı kapı dolaşıyoruz. Rehavete kapılmadan son güne kadar çalışacağız. Bugüne kadar hiç kimse belediyeye giremedi. Çünkü belediye halkın belediyesi değil. Belli bir zümreye aitti. 2 Haziran’dan sonra belediye halkın evi olacak" dedi. 

Belediye Eşbaşkan adayı Garip Yeşil ile DEM Partili Ferit Şenyaşar’ın içinde yer aldığı heyet ise, Qarêpîyar (Karapınar) ve Xerêmî Birc (Özveren) kırsal mahallelerinden ziyaretler gerçekleştirdi. Mahallede coşku ile karşılanan partililer, kapı kapı dolaşarak destek istedi. 

 DEM Parti milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in de aralarında olduğu başka bir grup, Dêravş (Doğrular) ve Qeymaz (Kaymaz)  kırsal mahallelerini ziyaret etti  Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Büyük bir haksızlık yapıldı. Halk bu haksızlığı kabul etmemeli. Halk bu hakareti kabul etmemeli ve herkes elini vicdanına koyarak sandık başına gitmeli” diye belirtti.

Mahalle halkı da partililere destek sözü verdi. 

Ayrıca partinin oluşturduğu bir komisyon, Adana ile Osmaniye’de mevsimlik tarım işçilerinin çalıştığı tarlalara giderek, kent dışına çıkan seçmenleri ziyaret etti. Ziyaret edilen işçilerin yaşadığı sorunları dinleyen heyet, notlar aldı. Heyet ayrıca işçilerin 2 Haziran’da ilçeye gelerek oylarını kullanması için çağrıda bulundu.